24.3.2020. 12:59
0
Čokoladni proizvodi za zdravstvene radnike u francuskim bolnicama
U jeku borbe s koronavirusom vodeći proizvođači čokoladnih proizvoda, poput belgijskoga Pierrea Marcolinija i francuskog Jacquesa Genina odlučili su zdravstvenim radnicima pariskih bolnica isporučiti velike zalihe čokolade i slastičarskih proizvoda u znak zahvalnosti za njihov požrtvovni rad, piše Le Monde.

"Poslati im čokoladu i slastičarske proizvode možda i nije tako važno u ovom trenutku, no sigurno će ih obradovati", stoji u saopćenju firme Pierre Marcolini. 

Francuski proizvođač čokoladnih proizvoda Jacques Genin najavio je da će medicinskom osoblju na prvoj liniji odbrane od koronavirusa poslati gotovo 400 kg čokolade, nadajući se da će im slatki zalogaji "pružiti spokoj i dati im snage da nastave dalje".

Akciji se pridružila i poduzeće Puyricard koja će svoje proizvode poslati u bolnice u Parizu, Marseilleu, Toulouseu i u okrugu Salon-de-Provence.

Poznati belgijski i pariski proizvođači čokoladnih proizvoda veliki dio prometa ostvaruju tokom uskršnjeg razdoblja.

Većina ih je već proizvela velike količine čokoladnih proizvoda koji se, zbog pandemije koronavirusa trenutno ne prodaju u trgovinama i gomilaju se na skladištima.

 


(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.