28.3.2020. 20:00
0
Bizarno: Kuhar pravi burgere u obliku koronavirusa
Jedan kuhar u Hanoju riješio je da oraspoloži stanovnike vijetnamske prestonice tako što je počeo da pravi burgere u obliku koronavurusa, uz krilaticu „Da bi pobjedio, pojedi ga“.

Time se kuhar Hoang Tung nasmejao u lice pandemiji, ocjenjuje agencija Reuters i dodaje da je njegov tim danima radio kako bi dizajnirao burgere od zelenog čaja sa malim krunama od tijesta, kako bi meso što više ličilo na koronavirus.

- Napravili smo tu šalu uz ideju da ako se plašite nečega treba to da pojedete - rekao je Tung i dodao da zbog toga koronavirus nije više toliko strašan ljudima.


Kako se navodi, njegova kuhinja prodaje 50 takvih burgera dnevno, iako se sve više prodavnica zbog pandemije zatvara u Vijetnamu. U toj zemlji za sada je registrirano 148 slučajeva Covid-19, a nema nijednog smrtnog slučaja. Jedan od kupaca hamburgera rekao je da taj oblik burgera podiže moral.  

- Ovaj koronavirus je veoma opasan. Međutim, ako jedemo burgere ovog oblika, to izgleda kao da smo pobjedili. Ako želiš da ga pobjediš, moraš prvo da ga pojedeš - rekao je kupac.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.