9.4.2020. 22:29
0
Neočekivan potez bolničara dirnuo i pacijente i kolege
Zdravstveni radnik iz San Diega, Robertino Rodriguez, došao je na ideju kako da barem malo razveseli pacijente oboljele od COVID-19 u ovim teškim vremenima.

Njegov neočekivan potez izmamio je brojne osmijehe i pohvale.

Naime, s obzirom da pacijenti ne mogu vidjeti njegovo lice, on je na svoje odijelo zalijepio svoju fotografiju na kojoj se smije i napisao svoje ime i titulu.

"Jučer sam se loše osjećao zbog svojih pacijenata kada sam došao u sobu prekrivenog lica zaštitnom maskom. Osmijeh mnogo znači preplašenim pacijentima. Zato sam danas napravio ogroman bedž kako bi moji pacijenti vidjeli ohrabrujući osmijeh", napisao je uz fotografiju koju je objavio na svom Twitter nalogu. 


Njegovim primjerom ubrzo su se poslužili i ostali zdravstveni radnici koji su počeli dijeliti vlastite fotografije na društvenim mrežama.

Kako je rekao i sam Rodriguez za Unilad, njegovi pacijenti, ali i kolege su bili dirnuti.

"Nastavit ću nositi ovaj bedž dok god budem morao nositi masku", obećao je Rodriguez.

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.