3.8.2020. 13:52
0
Opljačkao prodavnice, a kad je došla policija pokušao progutati novac
Pokušavajući od policije sakriti novac koji je opljačkao iz prodavaonice u Trogiru, 30-godišnjak je novčanice pokušao progutati u čemu ga je zaustavila policija i uhapsila.

Splitsko-dalmatinska policija u ponedjeljak je izvijestila da je jučer dovršila kriminalističku istragu nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio razbojstvo i pokušaj tog krivičnog djela.

Sumnjiče ga da je u subotu, 1. avgusta u popodnevnim satima ušao u prodavnicu s motorističkom kacigom na glavi, te uz prijetnju silom zatražio novac, a kada je u prodavnicu ušao kupac, pobjegao je na mopedu. 

- Na isti je način nakon samo pet minuta ušao u drugu prodavnicu, zaprijetio zaposlenici tražeći novac, odgurnuo je i potom iz kase otuđio novac, kažu u policiji.

Operativnim radom, dodaju, došli su do informacije o mogućem počiniocu te su istoga nakon pet sati od izvršene pljačke pronašli i uhapsili na području Kaštela.

U policiji napominju da je osumnjičeni prilikom hapšenja pokušao progutati novčanice, za koje se pretpostavlja da potiču iz spomenutog razbojništva, a nakon istrage je predan pritvorskom nadzorniku, prenosi Hina.

Pljacka
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.