24.11.2021. 14:20
0
Smrt zbog popularne serije
Čovjek iz Sjeverne Koreje je osuđen na smrt pred streljačkim vodom nakon što je krijumčario i prodavao kopije popularne TV serije „Squid Game.“

Vlasti su ga uhapsile nakon što je sedam učenika srednje škole zatečeno kako gledaju ovu Netflixovu planetarno popularnu seriju.
Kopija serije je prokrijumčarena iz Kine na USB-u i prodata učeniku u Sjevernoj  Koreji koji je kasnije seriju proslijedio prijateljima.
Državni narodni servis , „109 Sangmu“, uhapsio je studente nakon navodne dojave od neimenovanog izvora. Nakon hapšenja krijumčar je osuđen na smrt pred streljačkim vodom.
Ozbiljne kazne zaradili su i ostali učenici koji su gledali seriju. Učenik koji je kupio USB je dobio doživotnu kaznu zatvora. Ostali učesci ovog događaja su uosuđeni kazne od 5 godina zatvora s teškim fizičkim radom.
Kazne se nisu zaustavile samo na učenicima već su i školsko osoblje, uključujući učitelje i administraciju škole koje smatraju odgovornim također kaznili.
Nastavno osoblje ne samo da je ostalo bez posla nego su izbačeni iz Partije, kako navodi izvor za Radio Free Asia. Izvor je naveo kako je velika vjerovatnoća da će biti poslani u rudnike uglja na prisilni rad.
Sve ovo je unijelo nemir među ostale škole i nastavno osoblje jer se plaše da bi i oni mogli završiti na isti način ukoliko istraga pokaže povezanost drugih učenika s ovim događajem, navodi isti izvor.

M.G.

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.