21.5.2018. 15:36
0
WHO objavio početak vakcinacije od ebole u Kongu
Kampanja vakcinacije protiv epidemije ebole u Kongu započela je u ponedjeljak, saopćio je čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus u Ženevi.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da je vakcinacija počela dok mi razgovaramo - naveo je Tedros u govoru na redovnom godišnjem sastanku 190 država članica WHO.

Tedros je kazao da je zadovoljan brzim međunarodnim odgovorom na epidemiju.

- Ponosan sam načinom na koji je kompletna organizacija odgovorila na ovu epidemiju, u svom sjedištu, u regionalnom uredu i u uredu u toj zemlji - kazao je.

Više od 5.000 doza vakcina stiglo je u tu centralnoafričku zemlju još prošle sedmice, otprilike sedam dana nakon što je obznanjen prvi potvrđeni slučaj bolesti. 

Potvrđeno je da je do sada 21 osoba u Kongu zaražena opasnim virusom ebole, sudeći po podacima ministarstva zdravstva objavljenim u subotu. Sumnja se na još 25 mogućih slučajeva zaraze, što iznosi ukupno 46 oboljelih. 

Do sada je od ove bolesti preminulo 26 osoba, prenosi dpa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.