18.5.2020. 8:20
0
Danas počinje možda i najvažnija skupština Svjetske zdravstvene organizacije u historiji
Danas počinje godišnja skupština Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a mnogi se boje da će napetosti između SAD i Kine ugroziti jedinstveni odgovor na krizu izazvanu Covidom-19, prenosi Index.hr.

Piše: Haris Ahbabović

Skupština WHO-a, koja je s uobičajene tri sedmice skraćena na samo dva dana, ponedjeljak i utorak, u cijelosti će biti posvećena Covidu-19, bolesti od koje je oboljelo 4,5 miliona, a umrlo više od 300.000 ljudi u svijetu, piše Index.

Direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus kazao je da će to biti jedna od najvažnijih skupština od osnivanja organizacije 1948. godine. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.