23.6.2020. 20:39
0
Fauci: Krajem ove ili početkom iduće godine vakcina protiv koronavirusa
Vodeći ekspert američke vlade za zarazne bolesti izjavio je u utorak kako je optimističan da će vakcina protiv COVID-19 biti proizvedena krajem ove ili početkom iduće godine, ali je upozorio da će narednih nekoliko sedmica biti kritične za gašenje žarišta koronavirusa širom zemlje.

Dr. Anthony Fauci i ostali vodeći zdravstveni zvaničnici također su izjavili kako od njih nije traženo da uspore testiranja na koronavirus, u još jednom kontroverznom pitanju nakon što je predsjednik Donald Trump izjavio prošlog vikenda da je zatražio od njih da upravo to i učine jer se testiranjima otkriva preveliki broj zaraženih. Trump je kasnije izjavio da se nije šalio kada je to rekao.

- Mi ćemo obaviti još testiranja – izjavio je Fauci senatskoj komisiji.         

SAD su testirale više od 27 miliona ljudi, dok ih je oko 2,3 miliona ili 8,4 posto pozitivno, prenosi Associated Press.


(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.