24.12.2020. 15:58
0
Novi soj koronavirusa sa sobom donosi i specifične simptome
Novi soj koronavirusa (nazvan VUI 202012/01) koji se pojavio u Velikoj Britaniji, ali i oni koji su se pojavili u Južnoafričkoj republici i Nigeriji, osim što se brže širi, čini se ima i malo drugačije simptome od originalnog.

Britanski NHS (National health Service) upozorio je na sedam simptoma na koje treba obratiti pažnju jer se češće pojavljuju kod osoba zaraženih novim, mutiranim sojem koronavirusa. 
Tako, uz već dobro poznate simptome poput temperature, suhog kašlja i gubitka osjeta mirisa i okusa, posebnu pažnja treba obratiti i na simptome kao što su umor, gubitak apetita, glavobolja, proljev, zbunjenost, bolovi u mišićima i osip.

Ako primijetite neki od nabrojenih simptoma, trebali biste se izolirati i kontaktirati svog liječnika, koji će vas, prema potrebi, poslati na testiranje.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.