5.1.2021. 10:37
0
U Kanotnu Sarajevo ponovo više oporavljenih nego novozaraženih osoba koronavirusom
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u protekla 24 sata, potvrđena su, na 770 obrađenih testova , 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.
Od toga 53 osobe su od ranije u samoizolaciji i pripadaju porodičnim klasterima ili su bili u kontaktu sa ranije oboljelim osoba.

U istom periodu, oporavljena su 142 pacijenta, a dva pacijenta su preminula usljed infekcije koronavirusa, čime je ukupni broj umrlih, nažalost, povećan na 395 osoba od ove bolesti.

Na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 174 pacijenata, od kojih 120 na klinikama i u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima, te 54 u Općoj bolnici „Prof.dr. Abdulah Nakaš“.

Od ovog broja, osam pacijenata koriste mehaničku potporu respiratora pri disanju, dok je na neinvazivnoj ventilaciji 14 pacijenata.

Sa bolničkog liječenja otpušteno je proteklog dana 15osoba.

Kumulativno gledano, do sada je u Kantonu Sarajevo COVID-19 infekcijom zaraženo 24.550 osoba, izliječeno ih je 23.084, dok je trenutno aktivan 1.071 slučaj.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 1.204 osobe.

Iz Zavoda za javno zdravstvo još jednom naglašavaju važnost pravilnog nošenja maske, fizičke distance, čestog i temeljnog pranja ruku, a sve s ciljem sprečavanja širenja zaraze COVID-19 infekcije

(Mirza Malović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.