17.3.2020. 13:26
6
Dr. Solaković o koronavirusu: Infarkt dobije i srna kad je vuk zaganja, pa mladi nek' se ne zanose da ih korona ne može uzeti pod svoje
Specijalna bolnica "Dr. Solaković" iz Sarajeva, čiji je vlasnik kardiovaskularni hirurg dr. Emir Solaković je svim nadležnim institucijama u BiH uputila dopis kojim se stavlja na raspolaganje svim svojim smještajnim kapacitetima, medicinskim uslugama, osobljem i materijalno-tehničkim sredstvima.

Bolnica, kako je navedno u dopisu, raspolaže sa 100 ležaja, raspoređenih u jednokrevetne i dvokrevetne sove i apartmane, po principu hotela sa četiri zvjezdice. Svaka soba ima svoj TV i telefon.

Također, bolnica posjeduje dvije operacione sale sa intenzivnom i poluintenzivnom njegom, odjel hiperbarične medicine sa hiperbaričnim jednomjesnim medicinskim komorama, hiruršku, internističku, ultrazvučnu i dermatovenerološku ambulantu. Tu su i lboratorija, sterilizacija, te fizikalni i rehabilitacioni centar.

Pacijenti bi mogli koristiti usluge moderno opremljene kuhinje sa restoranom, caffe bara, dnevnog boravka sa bilijar stolom, kao i balkonski prostor sa sjedećim mjestima na svakom spratu, te park u sklopu bolnice.

- Pacijenti koji bi boravili u našoj bolnici dobili bi, prije svega podizanje imuniteta, što je takvim pacijentima važno za borbu protiv njihovog virusa. Mi smo jedina bolnica u državi koja posjeduje takvu vrstu terapije na jednom mjestu, a koja je potrebna baš tim ciljanim pacijentima - navedeno je u dopisu bolnice.

Inače, kako je rečeno, ova ponuda upućena je na adrese Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, vlada FBiH i KS, ministarstava zdravlja FBiH i KS, kriznih štabova FBiH i KS, zavoda za javno zdravstvo i zavoda zdravstvenog osiguranja FBiH i KS, te Federalne uprave za civilnu zaštitu.

Kontaktirali smo i vlasnika bolnice dr. Emira Solakovića, sa kojim smo razgovarali o jačanju imuniteta. Razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.