12.4.2020. 12:12
0
"Civilna zaštita je zabranila osoblju Doma zdravlja Velika Kladuša da vrše preglede osoba koji se nalazi na granici"
Na Graničnom prijelazu Maljevac vlada užas, kaže se na Facebook stranici "Granični prijelaz Maljevac".

Na ovom prijelazu tokom noći izgorjela su tri šatora i nisu više u upotrebi, javili su krajiški mediji.

"Na Graničnom prijelazu Maljevac nalazi se 50-tak osoba koji čekaju svoja rješenja za odlazak u karantin u Cazin ili na druge lokacije. Kako informacije govore, sve osobe još uvijek čekaju svoja rješenja i pitanje je kad će ih dobiti dok je jučer na GP Izačić ušlo 15tak osoba koje su odmah dobili rješenja i upućena su u karantin", poručuje se u objavi na "GP Maljevac".

Autor objave pita se "diskriminacija ili nemar Civilne zaštite prema Graničnom prijelazu Maljevac".

"Jučer smo objavili da je Civilna zaštita zabranila medicinskom osoblju Doma zdravlja Velika Kladusa da vrše ljekarske preglede osoba koji se nalazi na državnoj granici. Niko od Civilne zaštite ne zna šta treba raditi niti se zna koji posao je od koga odnosno ko provodi odluke, čija je nadležnost šta i slično. Nadalje, kantonalni izolatorij u Cazinu, kako saznajemo, ne prima građane iz Velike Kladuše i Bužima", dodaje se.

Na kraju je napisana i prilično opasna preporuka onima koji se nalaze na ovom prijelazu. "Toplo vam preporučujemo da zapalite sve šatore te se uputite svojim kućama", kaže se u preporuci, a nadamo se da ona neće biti izvršena, jer osim štete na državnom imovinom pitamo se šta bi bilo s ljudima kojima su ti šatori trenutno jedini krov nad glavom.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.