26.4.2024. 20:16
5
Salkić ohrabruje Bošnjake u RS-u: Ne odustajte od svojih ognjišta, to je najbolji odgovor na Dodikove prijetnje
Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oglasio se na svom Facebooku, poručivši kako je ovih dana zasut pitanjima i pozivima o trenutnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji, koja je posljedica separatističkih težnji, negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca od strane vlasti Rs, predvođene Miloradom Dodikom.

"Dijelim zabrinutost sa svima vama u pogledu krajnjih namjera i ciljeva onih koji otvoreno pozivaju na podjelu Bosne i Hercegovine i svojim izjavama podstiču mržnju prema Bošnjacima, ugrožavajući mir i stabilnost.

Naša je obaveza da obavještavamo nadležne državne institucije o svim sumnjivim kretanjima i dešavanjima koja mogu biti usmjerena na ugrožavanje mira, nastala kao posljedica političkih izjava i odluka vlasti ovog entiteta.

Svi moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo nakon povratka i nespremnosti vlasti entiteta Rs da Bošnjake prihvate kao ravnopravne građane, stvarajući time pretpostavke da ponovo napustimo naše domove kao posljedica sistemske diskriminacije i osjećaja nesigurnosti.

Nalazimo se u novoj fazi specijalnog rata protiv Bošnjaka u kojoj se širi strah trenutno na političkom retoričkom nivou, s ciljem našeg odustajanja od naših ognjišta i naše domovine Bosne i Hercegovine. Naš odgovor treba biti naša pojačana borba za naša prava, naša ognjišta i našu domovinu.

Svi oni koji su zabrinuti a koji su protjerani iz ovog entiteta kao odgovor ovakvom djelovanju entitetskih vlasti trebaju imati prijavljeno prebivalište na adresama prije progona. Tada Dodik ne bi mogao govoriti da je ovo srpski entitet, bez obzira kako se on trenutno zove.

Svi oni koji se brinu za našu sigurnost, a nisu iz ovog entiteta trebaju podstaći ovaj proces i ovdje imati svoje nekretnine, čime će dokazati svoj patriotizam i privrženost domovini. Ovo bi bio pravi put i pravi odgovor na Dodikov separatizam, sijanje straha, ponižavanje Bošnjaka i prijetnje o podjeli BiH.

Naš odgovor nije i ne smije biti odlazak sa naših ognjišta, vaninstitucionalno djelovanje, radikalizacija ni na retoričkom nivou, jer to i jeste cilj separatista, da prikažu da smo mi i oni isti, a nismo bili i nećemo biti, to je dokazano pred domaćim i međunarodnim sudovima.

Zbog toga više nego ikada okrenimo se našim ognjištima i iskoristimo predstojeće dane da uredimo naša ognjišta, tu pozovemo i dočekamo naše prijatelje i pokažemo Dodiku i njegovim istomišljenicima da je ovo bilo, jeste i bit će Bosna i Hercegovina.

Mene su učili da stečeno obrazovanje i grunt nikada nijedan rat nije spalio, opljačkao i uništio. Posvetimo se ovim ciljevima u budućnosti", naveo je Salkić.

(NAP)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.