7.5.2024. 16:15
0
BHRT će od sutra uskratiti usluge produciranja i emitiranja programa Federalne televizije
Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je donio odluku da od srijede 8. 5. 2024. godine od 06:00 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radioteleviziji FBiH.

Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od mjeseca decembra 2023. godine do 6. maja 2024. godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a. Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 6. maj 2024. g. iznose 1.590.971,69. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50KM.

Ova Odluka se odnosi na sve usluge izuzev:

- pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije, i

- usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine.

- Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora s menadžmentom RTVFBiH, bili smo prinuđeni donijeti Odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obaveza nisu imali efekta - naveli su iz BHRT-a.

U slučaju izmirenja obaveza, privremene mjere će se staviti van snage.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.