9.5.2024. 12:56
1
Duška Jurišić prozvala partnere iz Trojke zbog BHRT-a: Ne bih voljela da vidim trojanske konje i figu u džepu kod SDP-a i NiP-a
Zamjenica ministra za ljudska prava BiH Duška Jurišić govorila je tokom press-konferencije Naše stranke o problemu BHRT-a i FTV-a.

Zanimljivo je da je prozvala i partnere iz koalicije, prije svega one iz Trojke.

"Ovo želim reći. Pozivam na odgovornost, ne samo HDZ i SNSD, nego i pripadnike Trojke, Naša stranka se zalaže ne bih voljela da vidim trojanske konje i da neko ima figu u džepu kada je riječ i NiP-u i SDP-u kada za potpunu provedbu Zakona o javnom rtv sistemu i servisu.

To znači prikupljanje rtv takse na teritoriji BiH, što znači da se taksa i sa područja entiteta RS mora uplaćivati na jedinstveni račun. Isto je sa područjem sa hrvatskom većinom. Tako će finansiranje svakog javnog emitera, prije svega dva čije je finansiranje ugroženo, bilo omgućeno", rekla je Jurišić.

Ona je istakla da je samoodrživost javnih servira jedan od uslova za evropske integracije.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.