29.5.2020. 12:41
0
Predsjednici SDP BiH, NBL-a, NIP-a i NS pridružuju se sutrašnjoj protestnoj šetnji
Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo, kazao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Kazao je da će se predsjednici stranaka SDP BiH, NBL-a, Naše stranke, Naroda i pravde odazvati javnom pozivu gospodina Mirsada Hadžikadića da učestvuju u protestnoj šetnji u subotu 30. maja u 11:55 od Sebilja do Parlamentarne skupštine BiH.

"Predsjednici stranaka Nermin Nikšić, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i Elmedin Konaković će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani.

Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizovati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti", poručio je Nikšić. 


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.