14.10.2020. 15:52
0
Đonlagić: SNSD i HDZ su onemogućili poslanicima da raspravljaju o javnim nabavkama
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (DF) Dženan Đonlagić kazao je da su članovi Ustavnopravne komisije iz SNSD i HDZ glasali protiv Prijedloga zakona o javnim nabavkama te onemogućili poslanicima da raspravljaju o tom prijedlogu.

Đonlagić je tokom sjednice Predstavničkog doma PSBiH kazao novinarima da je vrlo izvjesno da su članovi Ustavnopravne komisije koji dolaze iz SNSD-a i HDZ već dva puta obarali Prijedlog zakona o javnim nabavkama na komisiji koji je evropski zakon, iz 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH za članstvo u Evropsku uniju.

- Nema nikakve dileme da su članovi te komisije iz te dvije stranke obesmislili to mišljenje, jer uporno odbijaju prijedloge zakona koji su evropske agende - kazao je.

Također je kazao da SNSD i HDZ zloupotrebljavaju članstvo u parlamentarnim komisijama.

- Ne možete kazati da Prijedlog zakona o javnim nabavkama nije u skladu sa Ustavom BiH, jer postoji ustavna nadležnost da PSBiH donese taj zakon, a oni su upravo zaustavili mogućnost da se raspravlja o tome - istakao je Đonlagić.

Smatra da postojeći Zakon o javnim nabavkama ima velike anomalije te da je epidemija to pokazala.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.