23.4.2023. 15:13
0
Komšić: Paintball i guranje glave u pijesak neće riješiti ovu situaciju
"Dodik nastavlja po starom", kaže za N1 član Predsjedništva BiH Željko Komšić i dodaje da "nije rekao ništa novo". Ističe da paintball takmičenje ne može riješiti ovu situaciju.

“Dodik nije rekao ništa novo, on nastavlja po starom, ka konačnom cilju a danas je vrlo otvoreno rekao da je cilj da dio Bosne i Hercegovine pripoji Srbiji. To mi znamo, to je jedan od ciljeva koji agresor nije uspio da realizira, ali vidimo da se od toga cilja ne odustaje”, rekao je Komšić za N1.

Osvrnuo se i na izjavu Milorada Dodika da se Srebrenica i Jasenovac ne mogu porediti.

“Vrijeđanje žrtava genocida samo potvrđuje da su takvi spremni na nove zločine. Ono što je novo, to jeste novi momenat, je pokušaj ministra vanjskih poslova BiH da ućutka sve one koji imaju namjeru da se suprotstave Dodiku i onima koji stoje iza njega”, rekao je.

Nakon Dodikovih poruka, Konaković pozvao na paintball borbu

Na koncu član Predsjedništva BiH se osvrnuo na poziv lidera NIP-a da oni koji šire zapaljivu retoriku idu na paintball borbu.

“Taktika guranja glave u pijesak i nametanje uvjerenja da će problem nestati, ako se dovoljno dugo pravimo da ne postoji je pogubna! Bojim se da paintball takmičenje ne može riješiti ovu situaciju!”, zaključio je Komšić.


(Admir O.)

KomsicDF
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.