27.7.2023. 13:24
0
HDZ 1990 organizovao sastanak o formiranju vlade u HNK: Došli SDP i NiP, HDZ i HRS se nisu pojavili
FOTO: SHNK
Danas je u Mostaru održan sastanak o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, prenio je Faktor.

Domaćin sastanka bio je HDZ 1990, a poziv za učestvovanje na sastanku upućen je HDZ-u, SDP-u, NiP-u i HRS-u.

Kako nam je rekao Ivan Odak, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini HNK, na ovom sastanku se nisu pojavile delegacije HDZ-a i HRS-a.

- Nismo dobili povratni odgovor zašto se nisu pojavili. SDP i NiP su došli, razgovarali smo. Mi smo donijeli svoj prijedlog programa vlade HNK koji smo usaglasili uz neke nadopune. Ovi što su uporno tražili da se donese program, niti su se pojavili, niti su donijeli neki program – naveo je on.

Pregovori za formiranje vlade HNK traju već mjesecima, iako je u više navrata najvaljivan njihov epilog.

Za potvrdu nove Vlade HNK potrebno je 20 ruku zastupnika, od njih ukupno 30 koliko broji Skupština HNK.

U Skupštini HNK najviše zastupnika ima politički blok okupljen oko HDZ-a - 11, SDA ima sedam, SDP BiH i HDZ 1990 po tri, HRS i DF po dva, te NES i Narod i pravda po jednog zastupnika.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.