8.11.2023. 21:55
0
SDA HNK: Potpisujemo sporazum s HDZ i SDP o formiranju Vlade
FOTO: skupština hnk
Uvažavajući dosadašnji tok pregovora, trenutne političke okolnosti te svjesni političke obaveze i odgovornosti, Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona na sjednici održanoj u Mostaru donio je odluku da potpiše Sporazum sa HDZ-om BiH i SDP-om o formiranju Vlade HNK, saopćila je KO SDA HNK.

- Ovakva odluka donesena je nakon više faza razgovora sa onim političkim subjektima koji su na osnovu izbornih rezultata dobili legitimitet da formiraju vlast u ovom kantonu. Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK odluku je donio isključivo u interesu svih građana ovoga kantona smatrajući da su iscrpljene sve političke mogućnosti u daljim razgovorima, i da ovaj kanton treba dobiti novu vladu - saopćili su i dodali:

Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA HNK cijenjeći dosadašnji partnerski odnos sa NES-om – regija Hercegovina, smatra da se saradnja ova dva politička subjekta treba dalje nastaviti. U tom pravcu SDA HNK formirao je tim koji će raditi na unapređenju saradnje na nivou kantona, gradova i općina za razvijanje partnerstva političkog i operativnog djelovanja SDA i NES-a na području HNK.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.