20.8.2023. 18:31
0
Spasioci na terenu: Teška akcija spašavanja na Visu, otežan transport povrijeđenih
Spasioci GSS FBiH trenutno su u akciji spašavanja dvoje stranih državljana na grebenu između kanjona Neretve i Rakitnice, u blizini vrha Vis.

Na terenu su spasioci iz stanice GSS Konjic koji su pristupili unesrećenima, te započeli transport unesrećene osobe sa povredom noge, dok im u ispomoć dolaze spasioci GSS Mostar i GSS Sarajevo.

- Zbog jako uske staze i nepristupačnog terena očekuje se jako dug i težak transport ukoliko se ne osigura helikopterska evakuacija.

Sa produženim periodom transporta (6+ sati) povećava se rizik od medicinskih komplikacija, rizik za spasioce i vjerovatnost ulaska u noć, stoga su naši kadrovi u procesu traženja helikopterske podrške od OS BiH i EUFOR-a. Zbog jako komplikovanih procedura još jednom su ugroženi ljudski životi - saopćeno je iz GSS FBiH.


(Admir O.)

Spasavanje
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.