3.10.2023. 19:36
0
Isak: FUP će provjeriti da li su tačni navodi da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić obavijestio me kako će FUP provjeriti da li su tačni navodi o tome da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, izjavio je ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak u vezi sa navodima da je Milan Radoičić koji je optužen da je organizirao napad na kosovsku policiju, oružje nabavljao u Tuzli.

"S obzirom na to da još uvijek ne znamo da li su uopšte tačne tvrdnje o navodnoj kupovini oružja na teritoriji BiH, u ovom momentu ne mogu davati preciznije komentare. Pustimo bosanskohercegovačke istražne organe da utvrde činjenično stanje", kaže ministar Isak.

Podsjetimo, bivši potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret, a u naredbi o sprovođenju istrage piše da je municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle u Federaciji BiH, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.