9.2.2024. 18:52
0
Iduće sedmice počinje suđenje Milošu Lukiću
U Sudu BiH naredne sedmice zakazan je početak suđenja bivšem vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Rs Milošu Lukiću, zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika.

Sud je početak suđenja zakazao za utorak, 13. februar, piše Detektor.

Lukić je prvobitno bio optužen s predsjednikom Rs Miloradom Dodikom, ali je njegov predmet bio razdvojen zbog zdravstvenog stanja.

Lukićeva odbrana zatražila je da se postupak ponovo spoji. Sud je prije dva dana u odgovoru Detektoru naveo da još uvijek nije o tome donio odluku.

Nakon što se odlagalo u nekoliko navrata, suđenje Dodiku počelo je 5. marta, čitanjem dijela optužnice koja se odnosi na njega.

Dodik i Lukić su optuženi da su od 1. do 9. jula prošle godine u Banjoj Luci - svjesno i znajući da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donio odluku kojom se sprječava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH - poduzimali službene radnje s ciljem nastavka zakonodavnog postupka.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.