23.3.2024. 15:46
2
U RS-u sutra Dan žalosti: Želimo odati počast ubijenim u napadu u Moskvi
FOTO: n1
U bosanskohercegovačkom entiteu Republika Srpska sutra će, 24. mart, biti proglašen Danom žalosti.

Najavio je ovo predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik na društvenoj mreži X.

Kako je naveo, razlog te odluke je sinoćnji teroristički napad koji se dogodio u Moskvi, a u kojem je ubijeno više od 100 ljudi.

"U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti. Želimo da na taj način odamo počast nevinim ljudima koji su ubijeni u terorističkom napadu u Moskvi i iskažemo solidarnost sa prijateljskim narodom Rusije", napisao je Dodik.

Prema službenim podacima Istražnog komiteta, osim 115 mrtvih, u bolnicama je hospitalizirana 121 osoba od kojih je 60, uključujući i mali broj djece, u ozbiljnom ili ekstremno teškom stanju.

Rusija je naredila svim ambasadama spuštanje zastava na pola koplja, a neke regije već su proglasile i trodnevnu žalost.

(Aldin B.)

RS
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.