28.3.2024. 13:03
2
"Samo da vidite čime se bave": Dodik pročitao SMS u Narodnoj skupštini, kaže da OHR preko patrijarha traži sastanak
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na početku svog obraćanja u Narodnoj skupštini RS pročitao poruku sa svog mobilnog telefona i kazao da dok se on priprema da održi govor, Schmidt je poslao pismo srpskom patrijarhu da pomogne u organizovanju sastanka Dodika sa Schmidtom.

“Kaže, Mile upravo je otišlo pismo patrijarhu Srpske pravoslavne crkve kako bi njega zamolili da obezbijedi susret s tobom. Schmidta i njega”, citirao je Dodik poruku koju je pročitao sa svog mobitela i dodao da zna patrijarh šta on misli o tome.

"Samo da vidite čime se bave i šta se dešava u međuprostoru i međuvremenu, dok mi ovdje radimo", kazao je Dodik.

U obraćanju u Narodnoj skupštini RS rekao je da je cilj svih pritisaka na RS njeno obesmišljavanje, slabljenje i prisiljavanje da prihvati nametnute odluke.

Dodik je rekao da Republika Srpska nije problem, da je mir neprikosnoven i jak i da su političke borbe u RS u funkciji jačanja pozicije, a ne ugrožavanja mira i stabilnosti, piše RTRS.

On je poručio da neće odustati od odbrane RS i srpskog naroda i da nikad neće žrtvovati interese Srpske zbog ličnog komoditeta.

- Neću da odustanem, ne bojim se, krećem u novu fazu političke i svake druge borbe za Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

"Sad vidim da sam se zajeb*ao što sam pristao na evropske integracije", rekao je Dodik.

Najavljeno je da će Dodik govoriti 60 minuta.

(Erna H.) 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.