12.4.2024. 8:05
2
Mehmedović se predomislio, neće na Konakovićev skup
Razmišljali smo podržati ideju okupljanja Bošnjaka regiona jer kao iskusni dugogodišnji političari znamo odlično da dijalog nema alternativu, ali nismo prihvatili poziv predsjednika Naroda i pravde za skup koji će se održati sutra u Sarajevu, saopćeno je iz stranke Šemsudina Mehmedovića Naprijed.

Iz nekoliko razloga: Očekivali smo sve do danas, da će osim pozivnice i liste sa imenima učesnika dostaviti i radni materijal, kako bi eventualno donijeli odluku da možda i prisustvujemo skupu. Nažalost, od toga ništa, što samo dodatno potvrđuje površnost ovog poteza.

Prvobitno je dobra ideja doživljena u javnosti kao političko pregrupisavanje za izbore, upravo zbog loše pripreme! Mi u NAPRIJED ne želimo biti dio niti jedne od evidentnih grupacija, jer je takva politička percepcija i dovela BiH i Bošnjake u ovakav položaj. Razgovarati o iznimno važnom političkom pitanju- nacionalna politika Bošnjaka- identitetskim pitanjima, jezik, religija, tradicija, kultura, obrazovanje, historija...iziskuje temeljite pripreme, organizaciju, te obiman radni materijal sa smjernicama o kojima treba diskutirati i donijeti važne zaključke i odluke za budućnost Bošnjaka u regionu.

(Erna H) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.