28.4.2024. 19:29
2
Bila je "seksualna" špijunka ruske obavještajne službe: Sada uči žene tehnikama zavođenja
Bivša državljanka Rusije, koja tvrdi da je bivša špijunka, sada otkriva svoje priče o seksualnoj špijunaži u revolucionarnom novom podcastu Tenderfoot TV-a i iHeartPodcasts-a, pod nazivom ‘To Die For‘.

U ovom podcastu, Roza, navodno obučena od strane ruske Federalne službe sigurnosti (FSB) kao ‘agent za zavođenje‘, govori o svojoj obuci, tehnikama, ciljevima i misijama, što je prvi put da je takva osoba javno progovorila o svojim iskustvima, prema Deadline.com.

Podcast koji je pokrenuo Neil Strauss, priznati autor ‘The Game‘ i ‘The Dirt‘, bavi se Rozinim putovanjem od Moskve do Los Angelesa, gdje je pobjegla sa svojim malim sinom u potrazi za boljim životom.

Roza, koja je odrasla u strogom domaćinstvu u Sovjetskom Savezu, opisuje svoje odrastanje u kazahstansko-tatarskoj porodici s dubokim vojnim vezama. Iako je nekada sanjala da se bavi modnim dizajnom, otac ju je usmjerio na drugačiji put, koji je naglasio da za nju "ne postoji druga opcija".

U dobi od 18 godina, Roza je odabrana da učestvuje u strogo povjerljivom programu koji su razvili bivši psiholozi KGB-a i visoki oficiri. Ovdje je naučila umjetnost zavođenja i uvjeravanja, usavršavajući svoje vještine izvlačenja informacija iz neprijateljskih ciljeva.

Međutim, Roza naglašava da zavođenje u ovom kontekstu nadilazi puke seksualne susrete. To uključuje ovladavanje umijećem komunikacije, razumijevanje ljudske psihologije i izgradnju povjerenja s ciljevima. Ona objašnjava da komplimenti, specifični za trenutak, igraju ključnu ulogu u privlačenju ljudi, dok efikasne tehnike razgovora otvaraju vrata vrijednim informacijama.

Uprkos tome što se u početku osjećala ‘patriotski‘, Roza je na kraju shvatila da joj je ‘ispran mozak‘ da povjeruje da je heroj koji se bori protiv trgovine ljudima i spašava živote. U stvarnosti, osjećala se iskorištenom i korištenom od strane ruske vlade.

Godine 2004. Rozin se život dramatično preokrenuo kada se zaljubila u čovjeka kojeg je trebala špijunirati. Uz njegovu pomoć, pobjegla je iz Moskve i nastanila se u Los Angelesu pod novim identitetom. Od tada se posvetila osnaživanju žena kroz radionice samopoštovanja, oslanjajući se na svoja iskustva bivše špijunke.

Rozina priča baca svjetlo na mračni svijet špijunaže i danak koji uzima onima koji su uključeni. Kroz svoj podcast i zagovarački rad, ona se nada da će inspirisati žene da podržavaju jedna drugu, podijele svoje priče i ujedine se protiv nepravde.

Neil Strauss, voditelj emisije ‘To Die For‘, vjeruje da će Rozina hrabrost da progovori potaknuti druge bivše špijunke da se jave i podijele svoja iskustva. Ističe važnost razumijevanja eksploatacije i zlostavljanja koji često prate obavještajni rad, naglašavajući potrebu za većom svijesti i podrškom za one koji su pogođeni."


(Ajdin B.)
Roza
2
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.