13.4.2024. 15:36
2
Mijatović poručio: Ja ću ostati vjeran dok sam živ ovoj žuto-plavoj sa zvjezdicama...
FOTO: facebook
Izbor je vaš. Ovo je putem društvenih mreža poručio Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta. U svom postu on je podsjetio kako je "poslednji popis u BiH pokazao da ipak želimo biti Bošnjaci, Srbi i Hrvati i Ostali, a ne Bosanci i Hercegovci".

I to svi podjednako ne želimo, naveo je Mijatović. 

"Kao i svaki put u istoriji kada vežete zastave nacionalnosti i verosipovest dobijete rat, to je teorija koja je do sada potvrđena skoro svaki put.

Danas kada politika u regionu zaoštrava i dovodi do usijanja, bar bi valjda verski poglavari trebali sesti zajedno, pozvati narode na mir i žestoko udariti po političkim liderima ukoliko se i malo drže svojih svetih knjiga. Ali nažalost to se ne dešava, zašto, pa znamo, nemojte da ponavljamo po stoti put.

Da li je Banja Luka multietnički grad - nije, da li je Sarajevo multietnički grad - nije, da li je Mostar multietnički grad - nije, to smo još 90-tih uništili i nažalost trebaće godina i decenija da se isto promeni.

I po stoti put svako će od vas kroz svoju optiku svaku moju reč osuđivati, jedni da sam izdajnik, drugi da nešto izjednačavam, treći da radim za Beograd.

I možda ste vi svi u pravu, jer vi zapravo uživate u ovakvom životu, pa u konačnici što tu lepotu da vam kvarim", navodi Mijatović te poručuje:  

"Uživajte u vašim ubeđenjima i iluzijama, uživajte u svojim saborima i nacionalnim indetitetima i mitovima, do tada polako ali sigurno spremite se za kako vi svi volite reći “drugo poluvreme”. Naravno bez mene.

A ja, ja ću ostati veran dok sam živ ovoj žuto-plavoj sa zvezdicama, ona je donela mir i život, pod njom ima mesta za sve pa i nas “radikalne ateiste”, kako reče jedan “lider”, ili nas “konvertite i izdajnike”, kako reče još jedan “lider”.

Izbor je vaš, šta većina kaže tako će biti, ja nekako baš ne mogu sa tim vašim većinama, roditelji mi nisu ostavili milione, ali jesu odgoj i mozak", zaključio je Mijatović. 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.