18.4.2024. 10:12
0
SDP Banja Luka: Zabrinuti smo zbog sjednice NSRS-a, ovo je crvena linija
Predsjednik banjalučkog SDP-a i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Saša Grbić govorio je na jutrošnjoj press konferenciji u Banjoj Luci o današnjoj sjednici NSRS-a.

On je istakao da nažalost u ovoj zemlji, želja za vlašću kao i etnonacionalni populizam toliko su zaslijepili političke elite da su danas u 2024. godini, a u trenutku kada je BiH otvorili pregovore sa Evropskom unijom spremni da izazovu nove sukobe.

"Danas se prvi put kao čovjek, otac, djed, osjećam zabrinuto i pitam se šta nam slijedi u danima koji su ispred nas. Naravno, možemo u nedogled iznositi političke stavove koji su često i potpuno suprotstavljeni ili čak, bez želje da uvažimo sagovornika bez obzira koliko se sa njim ne slagali. Sazivanje NSRS sa ovakvim dnevnim redom, za mene i za nas u Socijaldemokratskoj partiji BiH predstavlja crvenu liniju ispod koje ne idemo", poručio je.

Dodao je da on kao čovjek, može samo još jednom da pozove na razum, ali i da upozorim da svi koji su spremni da olako donose odluke budu i spremni na sve što dolazi u narednom periodu.

"Ne želim svojim odlukama da bilo čije dijete guram u rat! Zbog toga, želim obavjestiti javnost da poslanička grupa Socijaldemokratske partije BiH u NSRS neće biti dio ni zasjedanja, niti odluka koje su korak ka podjeli države. Sve ovo što radite nije dobro. Ovo je neodgovorno prema građanima, te apelujem još jednom da pronađete mrvicu razuma. U suprotnom, slijede nam teški dani", zaključio je.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.