18.4.2024. 13:31
0
Akcije Porezne uprave FBiH: Otkriveno 84 radnika "na crno"
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine izvršila je 284 inspekcijska nadzora i otkrila 84 radnika na crno.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 17.4.2024. godine na području Federacije BiH izvršili 284 inspekcijska nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i druge uslužne djelatnosti. Inspekcijski nadzori izvršeni su s ciljem provjere zakonitosti poslovanja poreznih obveznika.

U izvršenim kontrolama otkrivena su 84 neprijavljena radnika, 4 objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, 3 porezna obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 56 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanje instaliranog fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 10 objekata i izdata su 93 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 349.500 KM.

U dva slučaja inspekcijski nadzori su završeni uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.