26.4.2024. 15:05
0
Teške optužbe Dodikovog ministra: "Jedino moje objašnjenje je da je Konaković stvarno imao veze sa šefom narko kartela"
FOTO: n1
Ministar finansija BiH Srđan Amidžić (SNSD) komentarisao je jučerašnju konferenciju za novinare ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, koalicionog partnera na državnom nivou.

"Pokušao sam racionalno da objasnim sebi konferencije za novinare i izjave Elmedina Konakovića. I jedino moje racionalno objašnjenje jeste da je Konaković stvarno imao veze sa šefom narko kartela te da je zbog korištenja nedozvoljenih supstanci povezao nas iz Republike Srpske sa dešavanjima u FBiH. To je suludo", kaže Amidžić za RTRS.

Konferenciju je nazvao tragikomičnom te je rekao da dokazuje realnost BiH.

Pitao je kakva je Federalna uprava policije, ako se smatra da se na nju vrši utjecaj iz entiteta RS.

"Ono što je problem, jeste da ne postoji funkcionalnost, niti mogućnost, kada je u pitanju FBiH, da na jedan sistematičan i efikasan način obavlja poslove koji su im povjereni", stava je Amidžić.

Podsjetimo, Konaković je na jučerašnjoj press konferenciji koju je održao povodom provedene akcije "Black Tie 2" rekao da mu aferu s narkokartelom "Tito i Dino" pakuje, između ostalog, i predsjednik bh. entiteta Republika Sprska Milorad Dodik.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.