30.9.2024. 11:10
0
Zbog nepostojećeg ugovora s Huaweijem: Skaka tužio Karić za klevetu
FOTO: facebook
U Općinskom sudu u Sarajevu za danas je zakazano pripremno ročište po tužbi bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake protiv aktuelne gradonačelnice i kandidatkinje za načelnicu Novog Sarajeva Benjamine Karić zbog klevete.

Kako saznaje Faktor, radi se o jednoj od više tužbi za klevetu koje je Skaka podnio protiv Karić.

Konkretno, u ovom slučaju radi se o tvrdnjama Karić koje je javno iznijela u programu Face TV-a kako je Skaka potpisao višemilionski ugovor sa kompanijom Huawei na kineskom, a tiče se sistema videonadzora Smart City.

-  Pronašla sam u Gradskoj upravi potpisan ugovor sa Huaweijem na kineskom. Ovo nije do kraja realizovano vjerovatno zato što je neko sve osujetio na pola puta. Željela sam dati priliku Skakinim ljudima u Gradskoj upravi. Oni su opstruirali moj rad, krili su informacije i predmete od mene... - kazala je tada, između ostalog, Karić.

Povodom njenog tadašnjeg gostovanja reagirali su i iz Huaweija kada su naveli da "snažno poriču pretpostavke reportaže i bilo kakve optužbe zasnovane na spomenutom 'ugovoru'".

- Huawei Technologies nikada nije potpisao nikakav komercijalno-finansijski ugovor sa bilo kojim bivšim ili sadašnjim gradonačelnikom Sarajeva ili sarajevske vlade, te projekat takve vrste sa gradom Sarajevo ne postoji - naveli su tada iz te kompanije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.