21.9.2024. 13:36
0
Grad Sarajevo obilježio Međunarodni dan mira puštanjem golubova mira s Vijećnice
Grad Sarajevo i gradonačelnica Benjamina Karić obilježili su danas Međunarodni dan mira puštanjem golubova mira s Vijećnice.

- Malo je gradova koji mir i slobodu cijene kao Sarajevo! Mir se gradi, na njemu se svakodnevno radi. Mir je sigurna i sretna budućnost naše djece, budućnost njihove djece. Mir za Gazu, mir za Ukrajinu, mir cijelom svijetu - kazala je gradonačelnica Benjamina Karić, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Ovo je i Dan kad se Grad Sarajevo prisjeća svih nevino ubijenih građana tokom agresije i opsade bh. prijestolnice, posebno svojih najmlađih sugrađana.

Tim povodom je delegacija Grada Sarajeva predvođena predsjedavajućim Gradskog vijeća Jasminom Ademovićem i dogradonačelnikom Avdićem odala počast i položila cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Grad Sarajevo, član velike porodice evropskih i svjetskih gradova glasnika mira (IAPMC) i, na ovaj 21. septembar, šalje tako potreban glas mira i stabilnosti, zajedništva i razumijevanja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.