7.10.2024. 8:04
3
Zahiragić odgovorio Konakoviću: "SDA je ostvarila veličanstvenu pobjedu. Osvojili smo najmanje deset novih općina"
Potpredsjednik SDA Haris Zahiragić oglasio se na Facebooku komentarišući izjave predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića.

"Kažu mi da najveći politički gubitnik ovih izbora, Elmedin Konaković, proziva Faruka Kapidžića i mene na FACE-u.

Kaže dok smo mi u SDA, on se ne sekira. Pridružili su mu se u tome Čengić, Ramo Isak, Čampara. 
Čim se vi sekirate za SDA, to znači da smo postigli ogroman rezultat.

Ne bojte se vi za SDA, SDA je najjača stranka u Bosni i Hercegovini. Ostvarili smo veličanstvenu pobjedu i osvojili smo najmanje 10 novih Općina. Najjača je i u KS. I po broju načelnika (3 sami, 4 iii 5 u koaliciji), a ubjedljivo prvi smo i po broju vijećnika - sasvim izvjesno. U Ilijašu, Hadžićima, Vogošći i Trnovu ubjedljivi smo pobjednici za OV. U Starom Gradu smo na diobi prvog mjesta sa SDP-om - znači prvi smo ili drugi, a NIP je dosta iza nas. U Centru u kojem je NIP nekada bio prva stranka, sada je 4. ili 5, a mi smo naravno ispred njih, kao 2. ili 3. stranka. U Novom Sarajevu smo također sa SDP-om na diobi prvog mjesta, a NIP koji je nekada bio prva stranka u Novom Sarajevu, sada je na 5. mjestu. U najmnogoljudnijoj Općini u BIH - u Novom Gradu - smo drugi, odmah iza SBIH-a sa kojima smo zajedno nastupili za načelnika i pomeli NIP-ovog Selimbegovića, a NIP je treći i za sada ima duplo manje glasova od SDA. Na Ilidži smo drugi u OV.
Kapidžić i Zahiragić možda jesu problem, ali ne za SDA, nego za NIP i za tebe Elmedine Konakoviću", napisao je Zahiragić.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.