7.10.2024. 14:37
0
Brutalan rezultat Srđana Mandića u Centru: Imao je više glasova nego preostala četiri protukandidata zajedno
Nakon turbulentnog mandata i pokušaja njegovog opoziva od strane dotadašnjih koalicionih partnera iz NIP-a, načenik Centra Srđan Mandić ponovo je odnio uvjerljivu pobjedu u ovoj sarajevskoj općini.

Prema dostupnim podacima, Mandić koji je bio podržan od NS i SDP-a, osvoji je 10.927. Njegov prvi protukandidat Dennis Gratz (DF) uz podršku SDA i SBIH osvojio je duplo manje – 5806 glasova. Treći je bio Hajrudin Mulić sa 3065 glasova, četvrti Tarik Jažić sa 1010, a peti Sead Srna koji se ranije povukao sa 346 glasova.

Ovo praktično znači da je Mandić osvojio više glasova od sva četiri svoja protukandidata zajedno.

U ovoj općini Naša stranka će imati i najviše mandata u Općinskom vijeću, drugi je SDP, treća SDA četvrta SBIH, peti NIP i šesti DF.

Podsjetimo, Mandić je prije četiri godine je sa 16.670 glasova pobijedio tadašnjeg načelnika Nedžada Ajnadžića (SDA).



(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.