7.10.2024. 15:33
1
Kenan Magoda izgubio tužbu za klevetu protiv bivše SDP-ovke: Rekla da je ta stranka "kandidovala nasilnika za ministra"
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda izgubio je tužbu protiv Besime Borić, bivše funkcionerke SDP-a.

Magoda ju je tužio jer je izjavila da je "SDP kandidovao nasilnika za ministra" i tražio 8.000 KM na ime odštete zbog klevete.

Općinski sud u Sarajevu je donio presudu kojom se tužba proglašava neosnovanom, te je određeno Magodi da mora isplatiti Borić 1.620 KM na ime troškova suđenja. 

Podsjećamo, Borić je tom prilikom navela da je grupa žena, u najvećem broju članica Foruma žena SDP-a, šokirana viješću da je Kantonalni odbor SDP-a kandidovao Magodu za ministra kulture i sporta u Vladi KS, koji je optužen za nasilništvo u porodici. 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.