9.11.2016. 14:27
0
Lady Gaga ogorčena zbog pobjede Trumpa, pjevačica na protestima ispred njegovog tornja
Protesti protiv Donalda Trumpa izbili su u utorak kasno navečer oko San Francisca, nakon pobjede republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima, javljaju agencije i mjesna glasila.

Demonstranti  su palili Trumpove maske, razbijali izloge trgovina, palili smeće i automobilske gume u Oaklandu i diljem Zaljeva San Francisca. Nekoliko desetaka kilometara dalje, na kalifornijskom univerzitetu  Berkeleyju studenti su prosvjedovali u kampusu.

Okupili su se i na univerzitetu Davisu, gdje su studenti u povorci prošetali ulicom izvikujući slogane protiv Trumpa poput "Ti nisi Amerika, mi smo Amerika". 

Na jednog demonstranta u Oaklandu naletio je automobil pošto je htio zaustaviti promet autocestom, pišu tamošnji mediji.

Grupe demonstranata  izašle su u srijedu ujutro na ulice diljem zapada Sjedinjenih Država kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog Trumpove pobjede, prenosi Hina.

Izvikujući "Nije moj predsjednik" i "J... Donalda Trumpa", stotine studenata su zajedno s drugim demonstrantima  izašli na ulice Los Angelesa, San Diega, Oaklanda, Portlanda i drugih gradova, prenose mediji.

"Ne razumijem kako je naša zemlja mogla glasati za tako užasnog čovjeka", rekao je demonstrant u Los Angelesu za Los Angeles Times.

U New Yorku je Lady Gaga, koja se dan prije izbora pridružila kampanji Hillary Clinton, demonstrirala  ispred Trumpova tornja.

Pop ikona je na Instagramu objavila svoju fotografiju na kojoj stoji na kamionu za odvoz smeća držeći papir s porukom "ljubav pobjeđuje mržnju".

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.