17.10.2018. 22:30
4
Lepa Brena: Ja sam kolateralna šteta raspada Jugoslavije
Pjevačica Lepa Brena tvrdi da je kolateralna šteta raspada Jugoslavije. Žena koja je u SFRJ od kraja sedamdesetih do početka devedesetih godina bila najveća zvijezda estrade, kaže da je raspad države jedan od najgorih trenutaka u njenom životu.

-Mislim da je čovjek najveći monstrum koji postoji, jer to šta čovjek čovjeku može da uradi, ne može niko drugi. Istorija to dokazuje. Postoji nekoliko momenata koji su, zaista, bili katastrofalni po sve nas, a za mene, lično, to je početak raspada Jugoslavije, jer je Lepa Brena bila kolateralna šteta. Tada su se, u svim novonastalim državama, pojavili nacionalno – vjerski idoli, dok su, prije toga, svi su bili Jugosloveni, kaže Brena za Novosti.

Danas se, dodaje, svi toga odriču.

-Ja sam ptica koja ne mijenja ni ćud, ni narav, ni perje, a to sam i pokazala tokom svih ovih godina. Da li je to moj inat ili tvrdoglavost, ne znam. Najveći gubitak mi je smrtRake Đokića,čovjeka koji je bio alfa i omega moje karijere i Slatkog greha, aStefanovaotmica je nešto nepojmljivo za svaku majku, za svakog roditelja. Ucjene koje smo mi tada doživjeli, ne bih poželjela nikome. Međutim, život teče dalje, moja djeca su živa i zdrava, vode svoje živote, a ja sam izabrala optimizam kao svoj životni pravac, i to da budem radoholik, jer su, samo ljudi koji rade posao koji vole, zaista srećni i zadovoljni. Izabrala sam da sreća bude moj izbor, a ne trenutno stanje. Za to se treba izboriti. Probajte i vidjećete da je zaista lijepo, dodaje Brena, prenosi Express.

(Amila Alijagić)

Lepa Brena
4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.