24.8.2023. 13:36
0
Počinje 48. mostarski teatarski festival
Pod motom "Osvajanje slobode" sutra, 25. augusta u Mostaru počinje 48. mostarski teatarski festival- Festival autorske poetike, koji će trajati do 31. augusta.

Na festivalu će biti izvedeno 8 predstava iz Zagreba, Banje Luke, Sarajeva, Kaknja, Bugojna i Mostara, a pored predstava bit će upriličene i svečane dodjele nagrade za umjetničku hrabrost koja nosi ime eMTeeM-ove rano preminule glumice Amre Prutina, te nagrade "Svjetlost Mostara", koja je u suštini nagrada za životno djelo.

Festivalski program pratit će stručni žiri koji dodjeljuje 5 ravnopravnih nagrada "Mravac", te nagradu za dramaturgiju koja nosi ime dugogodišnje dramaturginje-saradnice eMTeeM-a Ljubice Ostojić, te od ove godine i žiri publike koji će svako veče dodjeljivati nagradu za glumačko ostvarenje večeri, te na kraju Festivala proglasiti najbolju predstavu po izboru publike.

"Festival se ove godine održava pod pritiskom zbog mogućnosti gubitka scene, jer rok za izmirenje preostalih obaveza po osnovu kirije je posljednji dan Festivala", saopćili su iz Mostarskog teatra mladih, prenosi BHRT.ba

(Mubina I.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.