31.5.2021. 18:13
0
Suad Agić, vijećnik NiP-a poručuje: Nije imao novinarsku akreditaciju, nije napadnut, policija ga je udaljila sa moje privatne imovine!
Novinara i urednika portala Kakanjinfo.com, Hamida Hadžića, jučer je u poslijepodnevnim satima fizički i verbalno napao Suad Agić, vijećnik Naroda i pravde u Općinskom vijeću Visoko. Tako je tvrdio Hamid Hadžić.

Naime, Agić je Hadžića pred 15-ak svjedoka na teniskom turniru pokušao udariti, ali se uspio izmaći te je tako izbjegao udarac. Hadžić kaže da je u Doboj kod Kaknja došao po pozivu organizatora turnira.

- Nakon što sam fotografisao i snimio događaj na jednom od terena, organizator mi je predložio da zabilježim dešavanja i na drugom terenu. Pri dolasku nisam imao informaciju da je to privatni teren napadača Agića. Bio sam izvan teniskog terena otprilike 20 minuta i susreo se više puta sa Agićem s kojim niti sam komunicirao, niti sam imao bilo kakav drugi kontakt. Nisam mu se obraćao – kazao je Hadžić za Avaz.

Kako tvrdi pri samom odlasku s terena primijetio je da vijećnik trči prema njemu i galami.

- Govorio je da će me ubiti, prebiti...Zbog nekog pisanja, a potom mi je uputio par psovki i verbalno me vrijeđao naglo prilazeći prema meni. Nakon toga je jednom rukom prišao prema mojim prsima, a drugom rukom je pokušao oteti fotoaparat. Tada je uhvatio objektiv fotoaparata koji je pokvario. Napadom na mene cilj je ušutkati istinu ubijanjem glasnika zbog nekih otvorenih tema gdje su dilovi i talovi – kazao je za portal „Avaza“ Hadžić.

Hadžić tvrdi da su napadu prethodile nesuglasice oko, iznošenja stavova i mišljenja na Facebooku koje su dobile sudski epilog.

-To mu ne daje zapravo da javno napada, psuje i vrijeđa, kao i da tuče mene kao novinara, jer sam pristupio profesionalno svom poslu - kaže Hadžić.

Kakanjska policija je obavijestila nadležno tužilaštvo o događaju.

-Ovom prilikom izražavamo strah za bezbjednost našeg novinara i urednika portala Hadžića budući da se ovdje evidentno radi o planskoj akciji pojedinca. Također, ovaj napad podsjeća i na ranije brutalne poduhvate u BiH prema pripadnicima novinarske profesije - kažu iz redakcije portala Kakanjinfo.

Na adresu Source.ba portal danas je stigao demant spomenutog Suada Agića, a demant prenosimo u cjelosti:

"Moja porodica je vlasnik teniskih terena u Doboju kod Kaknja i osnivač Teniskog kluba “Bosna Visoko-Kakanj”. Za potrebe održavanja teniskog turnira u organizaciji teniskog kluba “Kameni dvorac” i porodice Šabović  u periodu od 28.05.2021. godine do 30.05.2021. godine ustupili smo teniske terene organizatorima. Organizator je, kasnije ću saznati, za potrebe izvještavanja sa teniskog turnira angažovao portal Kakanj Info da izvještava o teniskom turniru, te je gospodin Hadžić došao na turnir u “Kamenom dvorcu” u svojstvu novinara. Nakon toga, predložio je organizatoru da snimi i dio turnira koji je održavao na teniskim terenima u vlasništvu moje porodice, a pritom nije upoznao organizatora sa činjenicom da je sa mnom u sudskom sporu.

Radi se o sudskom sporu koji sam pokrenuo protiv gospodina Hadžića radi naknade štete zbog povrede ugleda i časti iznošenjem uvreda koje na moj račun javno iznosi već nekoliko godina, zbog činjenice da sam mu odbio pružiti pravnu pomoć u predmetu koji se kosio sa mojom savješću i profesionalnošću budući da sam izrazio sumnju u istinitost informacija i dokumentacije koju mi je ponudio.

Šta se tačno događalo kada je gospodin Hadžić došao na privatni posjed moje porodice, iznio je organizator teniskog turnira u svom demantu koji je objavljen na službenoj facebook stranici “Kameni dvorac”, koji djelimično prenosim:

“Kada ga je vlasnik teniskih terena Agić Suad primjetio, pozvao ga je da napusti njegov posjed i zamolio predstavnike organizatora Šabović Šućka i Obralija Amira (članove porodice vlasnika teniskog kluba Kameni dvorac) da ga i oni zamole da napusti posjed vlasnika objasnivši razloge zašto na tome insistira. Kada vlasnik portala to nije učinio, vlasnik teniskih terena Suad Agić ga je ponovo pozvao da u najkraćem mogućem vremenu napusti njegov posjed, u tom trenutku je vlasnik portala Hamid Hadžić počeo usmjeravati fotoaparat u vlasnika teniskih terena Suada Agića kada je vlasnik teniskih terena ruku stavio ispred objektiva fotoaparata i zamolio ga da ništa ne fotografiše što se tiče njega u kom trenutku je Amir Obralija stao između njih i odveo vlasnika portala.”

Policija je potvrdila činjenicu da je gospodin Hadžić samo udaljen sa privatnog posjeda moje porodice. 

Dakle, laž je da je gospodin Hadžić fizički napadnut, što su u razgovoru sa policijom potvrdili i prisutni na licu mjesta.

Iako sam bio isprovociran i iako je cilj gospodina Hadžića bio upravo fizički napad kojim bi sebi osigurao medijski prostor i povoljniji položaj u aktuelnom sudskom postupku koji se vodi protiv njega radi naknade štete zbog povrede ugleda i časti, do fizičkog kontakta, a kamoli napada bilo kakve vrste nije došlo. 

Uz sve navedeno, gospodin Hadžić nije imao novinarsku akreditaciju.

Simptomatično je da na društvenim mrežama portal Kakanj Info kao i na portalu Kakanj Info čiji je vlasnik upravo gospodin Hadžić, nije prenesena vijest o “napadu”, iako je gospodin Hadžić o “napadu” obavijestio druge medijske i time ih naveo da objave lažnu vijest koja mu ide u prilog.

Motiv za uvrede, klevete i medijsku hajku u organizaciji gospodina Hadžića leži u tome je od mene prije par godina zatražio pravnu pomoć, koju sam odbio pružiti, ozbirom da sam imao sumnju u istinitost informacija i dokumentacije koju je ponudio. Zbog toga gospodin Hadžić opetovano godinama iznosi laži, uvrede i klevete na moj račun, ugrožavajući moj integritet i ličnost, a zbog čega sam zatražio sudsku zaštitu", stoji u demantu kojeg nam je poslao vijećnik Naroda i pravde u OV Visoko, Suad Agić.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.