13.7.2023. 12:02
0
Bijeljina: Nepoznata osoba dan prije dženaze u Srebrenici napala sekretara Medžlisa Damira Salkanovića
FOTO: MINA
U ponedjeljak, 10. jula ove godine u službene prostorije Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bijeljina ušla je nepoznata osoba te verbalno napala sekretara ovog medžlisa Damira Salkanovića.

Službeniku Islamske zajednice Damiru Salkanoviću upućene su prijetnje ratom, uvredljivim riječima je izražena mržnja prema muslimanima Bošnjacima i njihovom prisustvu u Bijeljini, te su izrečene teške uvrede i psovke, stoji u saopćenju. 

Slučaj je prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS, a službenici Policijske uprave (PU) Bijeljina sačinili su zapisnik i izuzeli postojeći video snimak. 

„Očekujemo da policija i sve nadležne institucije profesionalno obave svoj posao te da poduzmu efektivne mjere kojima će se preduprijediti ovakvi postupci“, saopćio je danas MIZ Bijeljina. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.