14.11.2023. 13:28
0
Elezova grupa prodajom droge zaradila preko 2 i po miliona maraka: Oglasila se policija o akciji "Kod" u Banjaluci i Istočnom Sarajevu
FOTO: FTV/SCREENSHOT
U akciji „Kod“ uhapšeno je ukupno 15 osoba zbog sumnje da su se bavili prodajom različitih vrsta narkotika.

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a u saradnji sa Europol.

Kako je Srpskainfo objavila, ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa na čijem čelu je bio Darko Elez.

– Po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi na 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo. Trenutno je uhapšeno 15 osoba – istakli su u PU Istočno Sarajevo.

Akcija je usmjerena protiv grupe koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kao što su kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i druge supstanci za proizvodnju opojnih droga, te na taj način počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

– Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM – istakli su PU Istočno Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.