8.2.2024. 10:39
0
Mnogi detalji ubistva u Tuzli koji su potresli BiH: Policajac pravio probleme u kafiću, vlasnica tražila od njega da plati račun i da izađe, nisu bili u vezi
FOTO: screenshot
U Tržnom centru na Brčanskoj Malti, u Tuzli sinoć oko 21 sat ubijena je šefica kafića Amra Kahrimanović, saopćilo je Tužilaštvo.Nju je, prema riječima Tužilaštva ubio policajac Elvis Ćustendil. Elvis je nakon monstruoznog ubistva napustio objekat ali je ubrzo uhapšen.

"Sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena je 52-godišnja A. K. iz Tuzle. Osumnjičeni E. Ć., koji je službenik Uprave policije MUP-a TK, lišen je slobode. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policje MUP-a TK. Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela ubijene žene. U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ubistvo žene", rekao je medijima Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Policajac je ubrzo uhapšen, pogledajte video. 

 

Kako piše Faktor, na osnovu izjava očevidaca događaja, Ćustendil je prije ubistva pravio probleme u kafiću čiji je vlasnik ubijena Amra, a sukobio se i s nekim od gostiju.

Ono što još očevici kažu jeste da Amra Kahrimanović je došla i pokušala da ga smiri, a on je svoj nekontrolisani bijes umjerio ka njoj te izvadio pištolj. Žena je krenula bježati ka drugom kafiću, a Elvis ju je ustrijelio, nesretna žena je završila na podu pa je potom u nju ispalio još nekoliko hitaca te je na mjestu preminula.

Vijesti.ba pišu da je očevidac ubistva ispričao i demantovao pojedine navode na društvenim mrežama. 

"Čula sam neku galamu, nakon čega je nastao metež. Izašla sam na hodnik i čula pucnjeve nakon čega sam vidjela kako Amra bježi iz svog kafića, na tom hodniku je i ubijena. Slike kako leži na podu su mi se urezale u sjećanje", ističe žena očevidac ubistva. 

Osumnjičeni i ubijena bili u nekoj vrsti veze nisu tačni, navodi očevidac za Vijesti. 

"Ma to nema veze, vjerujte. On je bio redovan gost većine kafića ovdje u tržnom centru. Često je znao popiti koju više, pa je tada maltretirao i goste i vlasnike objekata. Nije on bio baš normalan. Tako smo ga mi ovdje doživjeli. Tragedija se desila velika", zaključuje ona.

Crna hronika iz svojih izvora navodi da je Ćustendil sinoć pio alkohol sa prijateljima, te se u jednom trenutku posvađao sa nekim od gostiju. Zbog svađe, radnica je zvala Kahrimanović da dođe u objekat i smiri situaciju.

Kahrimanović je pri dolasku u ugostiteljski objekat ugledala pijanog Ćustendila, te od njega tražila da plati račun i da napusti objekat. Zbog ovog zahtjeva nesretna žena je ubijena. 

Kako piše portal "Avaza", Ćustendil je iz službenog pištolja ubio Kahrimanović. Pištolj je pronađen kod njega prilikom hapšenja.  

Ćustendil je imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama. Pištolj mu je oduziman više puta, a također je privođen na otriježnjenje zbog alkohola, navodi Avaz. 

Postavlja se pitanje odgovornosti nadležnih zbog saznanja da je Ćustedil psihički bolesnik i ovisnik o alkoholu te i dalje nosio službeni pištolj. 

U tržnom centru Sjenjak na Brčanskoj Malti uviđaj je okončan. Sve radi, jedino je kafić u kojem je radila ubijena žena zatvoren, navode mediji. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.