15.2.2024. 22:29
0
U američka kina stiže film o Sarajevu - Producirali su ga Matt Damon i Ben Affleck: Pogledajte isječak
Matt Damon je tokom gostovanja u talk showu Stephena Colberta najavio dokumentarac Kiss the Future, koji se bavi underground muzičkom scenom u ratom razorenom Sarajevu. Režiju potpisuje Nenad Čičin Šain, scenarij Čičin-Šain i Bill Carter, a producenti su Damon, Ben Affleck i Sarah Anthony. U filmu sudjeluje i Bono Vox, koji se prisjetio legendarnog koncerta benda U2 u Sarajevu.

"Priča je nevjerovatna. O Sarajevu prije 30 godina i opsadi Sarajeva. Jedan od načina na koji su se ljudi nosili s tom opsadom je bio kroz muziku i umjetnost. Odbili su da ih definira situacija u kojoj su se našli. Muziku su koristili kao sredstvo otpora. Kroz tu nevjerovatnu priču su se povezali s bendom U2 koji je pokušavao držati fokus na njihovim pričama. To je film o vezi benda s tim gradom, ali i o muzici općenito te pobjedi svjetla nad tamom", ispričao je Damon.



U emisiji je prikazan i isječak iz filma.

Damon je o filmu progovorio i u intervjuu za CNN.


"Odmah smo znali da imamo pravu priču, ljude koji će raditi na njoj i odmah smo kontaktirali bend (U2) koji je posjedovao videosnimke tog koncerta. Oni su nam ih proslijedili i rekli da ne žele da to bude još jedan film o njima kao bendu, već da bude o stanovnicima Sarajeva", rekao je novinarki Christiane Amanpour, koja je film promovirala i na svojim profilima na društvenim mrežama.

(Ajdin B.)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.