14.12.2023. 20:41
0
Zrinjski remizirao sa Aston Villom
FOTO: N1
U posljednjem susretu grupe Konferencijske lige Zrinjski je u Mostaru dočekao Aston Villu, a meč je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Prvu priliku na susretu imali su gosti.  Diaby je sjajno probio po desnoj strani, centrirao loptu koja je otišla na lijevu stranu. U sredinu je vratio Cash, na loptu natrčao Zaniolo, ali je udarac otišao preko gola.

U 5. minuti prilika za Zrinjski. Bilbija je poslao loptu za brzonogog Ćužea, ovaj krenuo na gol Ville, ali je golman Marschall bio brži i izbacio je van granica igrališta. Nešto kasnije ponovo je u šansi najbolji igrač mostarskog tima. Šutirao je kapiten Zrinjskog sa ruba kaznenog prostora, ali je lopta bila isuviše slaba.

U 19. minuti ponovo prijete Englezi. Šutirao je Cash sa nekih 20 metara od gola, nakon jednog pasa, lopta na putu do mreže zakačila i Ćužea, ali nije bilo opasnosti za Marića. Odmah zatim nova šansa za bivšeg prvaka Erope. Jakovljević je u želji da izbaci centaršut Douglasa loptu poslao direktno na nogu Ramseyja, ovaj šutirao, ali je odbrana Zrinjskog sjajno reagovala.

Veliku priliku Villa je kreirala u 31. minuti. Zaniolo je na desnoj strani bez većih problema izbacio Memiju, uputio loptu u sredinu za Durana koji šutira, ali je sjajno odbranio Marić.

Mogao je Zrinjski veoma brzo do izjednačenja. Ćuže sjajno prošao po lijevoj strani, uputio loptu u sredinu, ali je Kiš bio prebrz i ona mu je otišla iza leđa. Najbolju priliku Zrinjski je imao u 75. minuti. Stigla je lopta nakon kornera do Ćorluke, ovaj ostao sam i šutirao, ali je lopta otišla pokraj stative.

Zatim prilika i na drugoj strani. Mladi napadač Ville Duran je šutirao nakon pasa Diabyja, ali je intervenisao Marko Marić i spasio svoj tim. Nestvarnu šansu promašio je Zrinjski u finišu meča. Golman Marschall je u želji da ispuca loptu pogodio Caluma Chambersa, lopta je išla ispred Aldina Hrvanovića prema praznoj mreži, ali je bila isuviše visoka i ofanzivac Plemića je nije uspio smjestiti u mrežu.

Mostarci do poravnanja stižu u 87. minuti. Malekinušić se namjestio na udarac sa ruba kaznenog prostora i majstorski pogodio za 1:1.

Zrinjski i pored osvojenog boda ostaje bez evropskog proljeća dok je Villa sa prvog mjesta izborila osminu finala zajedno sa poljskom Legijom, prenosi N1. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.