22.3.2024. 18:38
0
Ukrajinski novinar: BiH je više zaslužila pobjedu, Milošević je nadmudrio našeg selektora
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nažalost, neće igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Jučerašnjim porazom u polufinalu baraža od Ukrajine (1:2) "Zmajevi" su ostali bez posljednje šanse da osiguraju prvi nastup na prvenstvu Evrope.

Ukrajinski novinar Valeri Vasilenko je objavio tekst na "Sport.ua" s naslovom "Kako izgubiti bitku, ali dobiti rat".

Vasilenko je kritikovao ukrajinskog selektora Sergeja Rebrova navodeći kako ga je Savo Milošević taktički nadmudrio.

- Ukrajinski tim pokazao je jednu od svojih najgorih utakmica ove sezone. Gore je vjerovatno bilo samo u prvom meču protiv Engleske na gostovanju (1992. godine nakon raspada Sovjetskog saveza).

Ali ono je bila Engleska, viceprvak Evrope i jednostavno jedna od trenutno najjačih ekipa na svijetu. A ovo je riječ o Bosni i Hercegovini koja je zauzela pretposljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi izgubivši ukupnim rezultatom od Luksemburga 1:6.

Da budemo potpuno iskreni i objektivni, domaćini su bili zaslužniji za plasman u finale doigravanja - kazao je Vasilenko.

On navodi da želi utakmicu u Zenici što prije zaboraviti.

- Ono što su naši igrači radili do 85. minute ne može se nazvati igrom. Selektor naše reprezentacije Sergej Rebrov nakon meča je rekao da je njegov stručni štab spreman da Savo Milošević odluči da igra tri centralna defanzivca - prvi put kao selektor BiH. Prema mom mišljenju, Sergej je bio neiskren. Njegova ekipa nije bila spremna za ovakav stil igre protivnika - ocijenio je on.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.