17.4.2024. 19:20
0
Teroristi prijete uoči četvrtfinala Lige prvaka: Pogledajte šta piše u poruci
FOTO: instagram
Islamska država je nedavno preko svoje fondacije "Al Azaim" proširila objavu na društvenim mrežama u kojoj je prijetila fudbalskim stadionima u Londonu, Parizu i Madridu.

Istina je da je policija uvijek svjesna ove mogućnosti, čak i prije nego što prijetnja bude objavljena u javnosti u posljednjih nekoliko sati. Islamska država je u nekoliko navrata jasno stavila do znanja da cilja na ono što nazivaju "meke mete", kao što su veliki sportski događaji.

Podsjećamo, na društvenim mrežama se pojavila slika čovjeka koji stoji ispred slike četiri stadiona s automatskom puškom AK-47 postavljena iza poruke koja kaže "Ubijte ih sve" brzo je postala viralna na platformi X, ali je ubrzo i uklonjena.

Trenutno se ništa nije promijenilo, ali se postupa s najvećim oprezom uz posebne mjere nadzora jer se utakmice Lige prvaka smatraju visokorizičnom.

Sve oči su uprte u Mančester i Minhen, jer će Siti dočekati Real Madrid na svom stadionu, dok će u Minhenu svoj meč igrati Bayern i Arsenal. 

U međuvremenu, UEFA je  izjavila da su svjesni navodnih prijetnji koje su se pojavile uoči četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka.

"UEFA je upoznata s navodnim terorističkim prijetnjama upućenim prema ovosedmičnim utakmicama Lige prvaka i blisko surađuje s nadležnim vlastima na odgovarajućim mjestima. Sve utakmice planirane su da se odigraju prema rasporedu uz odgovarajuće sigurnosne mjere."

ISIL
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.