14.12.2020. 22:48
0
Nintendo Switch je najprodavanija konzola u novembru
Switch je već dvije godine najprodavanija konzola u Americi. Mušterije su prošlog mjeseca u Sjedinjenim Državama kupili više Nintendo konzola nego bilo koji drugi hardver za igranje igrica.

Japanska kompanija vuče dosta inteligentne biznis poteze, a uspjeli su ove godine da se probiju i na kinesko tržište. I u toj regiji kompanija je uspjela brže da dođe do kupaca i prodala je više uređaja od konkurencije.

Prema asocijaciji koja prati prodaju, Nintendo Switch i Lite varijante su dobile 1,35 miliona novih korisnika samo u Americi ovog novembra. Vjerovatno su praznične rasprodaje imale udjela u ovome ali svakako se ne može reći da je uspjeh ove konzole slučajnost, kada je Nintendova mašina drži prvo mjesto po prodaji već 24 mjeseca.

Samo u SAD prodato je 6,92 miliona uređaja za 11 mjeseci ove godine, a kompanija je već uspjela da prebaci brojeve iz prošle godine za 426.000 aparata. Još jedan važan faktor ozbiljno ide u korist kompaniji, a to je naravno ovo pandemijsko stanje. Switch možete igrati u pokretu i u zatvorenom tako da predstavlja skoro idelano rješenje za različite tipove gejmera i uzraste.

Veliki uspjeh, male konzole koja je uspjela da nadjača u novembru sljedeće generacije konzola po prodaji. Ne treba zaboraviti da je Switch ipak dosta pristupačniji i ima bogatu kolekciju igara. Također, nove konzole su veoma tražene ali ih slabo ima na stanju, tako da je ovo još jedan faktor koji je dao Nintendu blagu prednost. Nintendo Switch je prodat u 68,3 miliona primjeraka, a vidjet ćemo kako će izgledati lista kada se stabilizuje snabdijevanje PS5 i Xbox Series X/S.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.