18.3.2024. 11:50
0
Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca
FOTO: ilustracija
U Bosni i Hercegovini se danas poslijepodne očekuje naoblačenje koje će usloviti i nove padavine, navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Kiša je izgledna u većem dijelu zemlje, na planinama centralne i istočne Bosne moguć je i snijeg.

Uz ovo pogoršanje pristiže i nešto hladnija zračna masa koja će usloviti i izraženiji osjet nelagode kada su u pitanju jutarnje temperature zraka, posebno izraženo u srijedu kada se očekuje i prizemni mraz s minimalnim temperaturama u Bosni od minus tri do dva stepena Celzijusova, navodi FHMZ.

U periodu od 20. do 23. marta izgledno je stabilno vrijeme uz obilje sunčanih sati i ugodne dnevne temperature, a novo pogoršanje prognozira se od 24. do kraja mjeseca. U posljednjoj martovskoj sedmici, uz dominantan južni vjetar, najintenzivnije padavine se očekuju na jugu i jugozapadu, nešto manje na zapadu, sjeveru i u centralnim krajevima, a najmanje padavina očekuje se na istoku i sjeveroistoku.

Do 24. marta, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od jedan do šest stepeni Celzijusa, u Hercegovini od tri do osam, danju u Bosni do 17 u Hercegovini do 19 stepeni.

Od 25. do 31. marta, očekuje se blagi porast minimalnih temperatura zraka pa se u Bosni očekuju od četiri do devet, u Hercegovini od sedam do 12 stepeni, a maksimalne u Bosni do 18 u Hercegovini do 21 stepen Celzijusa.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.