File dimljene pastrmke je odnedavno vrlo popularna namirnica, pa smo ga morali isprobati. Najjednostavnije je bilo napraviti salatu, i to kakvu!
Sastojci:
200 g filea dimljene pastrmke
1 manji paradajz
1 luk srebrenac
50 g rukole
50 g kiselih krastavaca
50 g brokule
1 mrkva
½ žute paprike
1 rotkvica
2 stabljike mladog luka
20 ml maslinovog ulja
1 kašika vinskog sirćeta
1 kašika aceto balsamica
1 kašičica bijelog luka u prahu
so
mješavina začina
Brokulu skuhajte, ocijedite i ostavite sa strane. Paradajz, papriku i kiseli krastavac isjeckajte na kockice. Mrkvu narendajte, a mladi luk, rotkvicu i luk izrežite na kolutiće.
Povrće pomiješajte u većoj zdjeli, pa dodajte natrgane komade ribljeg filea. Sve prelijte maslinovim uljem, sirćetom i aceto balsamicom, pa začinite solju, bijelim lukom u prahu i mješavinom začina. Dobro izmiješajte i uživajte!
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.